Storslagen fjällnatur och helt ny skidanläggning.

Idre Himmelfjäll ligger i norra Dalarnas fjällvärld. Nära Städjan och Nipfjället och inte långt från Idre Fjäll. Naturen på Himmelfjäll består av trolska naturskogar och högst upp finns kalfjäll med milsvid utsikt. Det här är porten till fjällvärlden. Området ligger inom Sveriges och Europas sydligaste sameby.

Idre är en av Sveriges största vinterdestinationer. Den omgivande fjällvärlden, skogar, vild natur, fjäll och vandringsleder gör att området är attraktivt året runt. Den samlade fysiska miljön, byggnaderna, utbudet av attraktioner året runt, boendet, service, pister, backar och personalens engagemang är sådant som besökaren på Idre Himmelfjäll uppskattar.

Fjällanläggningen Idre Himmelfjäll

Med verksamhet både vinter och sommar har Idre Himmelfjäll något för alla. Julen 2019 öppnade fjällanläggningen med sina första 8 liftar och ca 22 nedfarter med en största fallhöjd på 324 meter och en längsta nedfart på 3,4 km.

Du kan köpa liftkort som gäller gemensamt för Idre Himmelfjäll, Idre Fjäll och Fjätervålen. Det finns tankar på att bygga ihop fjällanläggningarna Idre Himmelfjäll och Idre Fjäll.

Under skidsäsong dras dagligen längdskidspår från Idre Himmelfjäll till det redan befintliga Burusjöspåret.

Sagan om Himmelfjäll

Berättelserna om den trolska skogen och de snälla men mystiska väsen som bor där har berättats sedan urminnes tider. När det knarrar under skorna kalla vinterdagar, när det virvlar små snömoln i backen och när barnen vinglar till på skidorna men plötsligt får balans igen och tar sig ned till synes utan hjälp – då kan det vara snöälvan Flinga, fjälltrollet Mossa, skogsrået Myria och deras vänner som har ett finger med i spelet. De lever sina liv på fjället mitt i naturen och mitt ibland oss, utan att vi egentligen ser dem.